Μοσχάρι με μελιτζάνες τηγανιτές

Μοσχάρι με μελιτζάνες τηγανιτές

    Υλικά:
    1200 γρ. μοσχάρι
    4 μελιτζάνες μέτριες (περίπου 1 κιλό)
    1 κουτ.γλυκ. κανέλα
    ½ κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
    ¼ κουτ.γλυκ. γαρύφαλλο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    1 φύλλο δάφνη
    1 κλωναράκι δεντρολίβανο
    150 γρ. ελαιόλαδο
    500 γρ. ντομάτα τριμμένη
    1 κουτ.σουπ. ντοματοπελτέ
    500 γρ. νερό
    2 μέτρια κρεμμύδια
    Λάδι για το τηγάνισμα
    1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
    Μαϊντανό για το στόλισμα
    Και λίγο κεφαλοτύρι

    Εκτέλεση:
    1. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει
    2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
    3. Βάζουμε το λάδι στη χύτρα και ανάβουμε την εστία στη μεγαλύτερη ένταση
    4. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μαζί με το κρεμμύδι
    5. Σβήνουμε το κρέας με τη τριμμένη ντομάτα και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά
    6. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 15 λεπτά στη πιο δυνατή ένταση
    7. Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε πάνω στο μάτι άλλα 20 λεπτά
    8. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες
    9. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχος ενός δαχτύλου
    10. Ανάβουμε την εστία με το τηγάνι και το λάδι να ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες
    11. Τις βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί
    12. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε πιάτα προσθέτουμε από πάνω το μαγειρεμένο κρέας και σάλτσα, στολίζουμε το πιάτο με μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι και είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    Καλή όρεξη

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.