
- 20 Οκτωβρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 247 Προβολή

Υλικά:
1200 γρ. μοσχάρι
4 μελιτζάνες μέτριες (περίπου 1 κιλό)
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
½ κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
¼ κουτ.γλυκ. γαρύφαλλο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
150 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κουτ.σουπ. ντοματοπελτέ
500 γρ. νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
Λάδι για το τηγάνισμα
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
Μαϊντανό για το στόλισμα
Και λίγο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει
2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
3. Βάζουμε το λάδι στη χύτρα και ανάβουμε την εστία στη μεγαλύτερη ένταση
4. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μαζί με το κρεμμύδι
5. Σβήνουμε το κρέας με τη τριμμένη ντομάτα και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά
6. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 15 λεπτά στη πιο δυνατή ένταση
7. Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε πάνω στο μάτι άλλα 20 λεπτά
8. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες
9. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχος ενός δαχτύλου
10. Ανάβουμε την εστία με το τηγάνι και το λάδι να ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες
11. Τις βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί
12. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε πιάτα προσθέτουμε από πάνω το μαγειρεμένο κρέας και σάλτσα, στολίζουμε το πιάτο με μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι και είναι έτοιμο
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Καλή όρεξη
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.